Ladíme na podzim aneb perníková bábovka se švestkami

23. srpna 2018 v 17:39 |  Z liščího talíře
Ani nevím, kde tenhle recept vlastně mamka splašila, asi někde na netu. Každopádně se s ním na papírku někdy před pár týdny vrátila z práce a u příležitosti babčiných osmdesátin jsme se ho rozhodly otestovat. A jelikož je to fakt dobrota, která mě osobně už trochu začíná evokovat ten (snad) blížící se podzim, dělím se o něj i s vámi. ;)



Budete potřebovat 35 dkg hladké mouky, 16 dkg cukru krupice (my daly 5, bohatě stačí), 1 prášek do perníku, 2 vejce, 8 dkg másla (nebo máslového tuku), 250 ml mléka a 35 dkg švestek (čerstvých).

Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kostičky. Smícháme mouku, prášek do perníku, cukr, vejce, rozpuštěné máslo a mléko a pořádně promícháme. Do směsi přidáme nakrájené švestky, znovu promícháme a těsto nalejeme do vymazané a vysypané formy (na bábovku, věnec, fantazii se meze nekladou). Uhladíme povrch a pečeme na 175 stupnů přibližně 45 minut (prostě do těsta sem tam píchneme špejlí, jestli je uvnitř ještě syrové). Pak už jenom vyklopíme, necháme vychladnout a můžeme se směle začít cpát. >:3


V původním receptu se mělo vejce s cukrem vyšlehat do pěny. My jsme se na to vlivem vedra a všeobecné lenosti vyprdly a výsledek byl i tak víc než obstojný, čili, o důležitosti tohoto kroku si musíte rozhodnout sami - ale jde to i bez něj. 8D
 


Komentáře

1 Aya Aya | Web | 23. srpna 2018 v 19:16 | Reagovat

OMG, tohle musíme doma vyzkoušet! *^* Letos jsme měli na zahradě první úrodu švestek, která byla dost bohatá a už se zužitkovala i ve švestkovém táči. Ale tahle bábovka vypadá fakt luxusně, díky za tip ♥

2 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 23. srpna 2018 v 19:32 | Reagovat

[1]: Za málo, je to fakt hodně dobrý. :)

3 Lila Lila | Web | 24. srpna 2018 v 13:27 | Reagovat

To vypadá úžasně a hlavně zajímavý recept se švestkami. Saku z tebe se pomalu stává kuchař ve stylu Hannibala jak to pěkně vypadá.

4 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 24. srpna 2018 v 17:05 | Reagovat

[3]: Ne že by mi to nelichotilo, ale na Hanniho úroveň určitě ještě nedosahuju … a taky nepracuju s lidma, ehm. :D

5 Aiko ^_^ Aiko ^_^ | 26. srpna 2018 v 15:12 | Reagovat

Jéé, škoda že tu tenhle recept nebyl o něco dříve - než jme veškerou úrodu švestek dorazili. :D
Ale i tak někdy vyzkouším, díky za recept. :)

6 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 26. srpna 2018 v 15:22 | Reagovat

[5]: Tady ještě nestihly dozrát do té správné poživatelné formy. ^^"

7 Aya Aya | Web | 3. září 2018 v 13:54 | Reagovat

Tak včera jsme z posledních švestek jednu dávku dělali a je to fakt skvělé pochutnání. :3 Ještě jednou moc díky za sdílení. ^^

8 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 3. září 2018 v 14:24 | Reagovat

[7]: Tak to jsem ráda, že chutnalo, za málo. :3

9 RoseBonniee ~ RoseBonniee ~ | Web | 11. září 2018 v 18:40 | Reagovat

Óóó môj bože, mňam ♥

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama