Wotaku ni Koi wa Muzukashii - recenze

21. června 2018 v 20:18 |  Anime recenze
Narumi Momose a Hirotaka Nifuji byli už od dětství nejen spolužáci, ale také kamarádi. Nakonec se jejich cesty rozdělily, aby se ale náhodou spolu sešli ve stejné firmě, kam Narumi akorát nastoupila. Je však nutno podotknout, že ani Narumi, ani Hirotaka nejsou tak úplně běžnými seriózními pracujícími dospěláky - Narumi je totiž vášnivá fujoshi a Hirotaka pro změnu herní otaku. Na jedné z popracovních chlastaček se Narumi Hirotakovi svěří, že se s ní poslední přítel po téměř roce rozešel jen proto, že zjistil, že je otaku (a to byl také důvod, proč odešla ze své předchozí práce), a jak moc fajn je mít kamaráda, se kterým se může bavit o všech těch "divných" zájmech bez toho, aby musela mít strach, že na ni bude blbě koukat nebo ji soudit. Když pak Hirotaka z ničeho nic přijde s návrhem, jestli by tedy nechtěla chodit s ním, což doloží množstvím benefitů týkajících se jejich zájmů, Narumi souhlasí a tak nějak se z nich stane pár. A aby toho nebylo málo, sblíží se s dalším párem na jejich pracovišti, Hanako Koyanagi, která kromě toho, že s Narumi sdílí vášeň pro BL, ve volném čase cosplayuje (a především velmi úspěšně crossplayuje) a Taro Kabakurou, který si pro změnu libuje v shoujo mangách. Je ale možné, aby vztah bezprostřední sluníčkové Narumi a nemluvného Hirotaky schovaného za brýlemi vydržel, když, ačkoliv jsou oba otaku, jsou oba vlastně úplně jiní? Nebo to bude právě ten důvod, proč se tak skvěle doplňují?

Pokud jste alespoň trochu obeznámeni s mými žánrovými preferencemi, tak asi víte, že romantické komedie nepatří k něčemu, na co bych si potrpěla. Tuhle romantickou komedii ovšem s naprosto čistým srdcem a svědomím klidně doporučím všem, kdo budou ochotni mě poslouchat, protože je to něco strašně moc božího. ♥ Je to vtipné, je to miloučké, je to krásně nakreslené, zamilujete si postavy a pokud máte (stejně jako já) nějaký ten divný zájem a ještě (stejně jako já) spadáte do stejné věkové skupiny jako hlavní postavy, dost možná narazíte na okamžiky, které vám budou důvěrně známé, protože jste je sami zažili. Kromě toho to má boží opening a ending a prostě to vážně zcela nutně potřebujete vidět, protože vás to zahřeje u srdce. :333

 


Komentáře

1 Majklice†Světice Majklice†Světice | Web | 22. června 2018 v 10:37 | Reagovat

Já velmi oceňuji všechny ty Touken Ranbu reference :D

2 Aya Aya | Web | 22. června 2018 v 10:40 | Reagovat

Na tohle anime se 100 % plánuji kouknout, ale čtu na něj vlastně úplně první recenzi, která mi udělala radost, že to bude stát za to!:D Já si též nepotrpím na takové žánry, ale fakt mě to láká a moc se na to těším. Neviděla jsi náhodou Gekkan Shoujo Nozaki-kun? Případně jestli ano, přišlo ti to podobně dobré? Mě to strašně překvapilo a hrozně mě to bavilo a toto anime mi to trochu připomíná právě. :D

3 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 22. června 2018 v 11:04 | Reagovat

[1]: Myslela jsem si to. :D

[2]: To jméno mi něco říká, ale bohužel jsem neměla tu čest … ovšem tohle je skutečně vysoce ňuňavé a úplně to člověku projasní jak náladu, tak snad i celý den. :3

4 Majklice†Světice Majklice†Světice | Web | 22. června 2018 v 14:19 | Reagovat

[3]: Určitě na Nozakiho koukni, jedna z mých nejoblíbenějších sérií. Zrovna si kupuju mangu :D

5 naoki-keiko naoki-keiko | Web | 22. června 2018 v 19:53 | Reagovat

Moje léto se letos ponese v duchu devadesátkových anime klasik, ale pro tohle se snad čas najde taky ;)

6 Gabrielle Crystal RoseBonniee ~ Gabrielle Crystal RoseBonniee ~ | Web | 22. června 2018 v 23:09 | Reagovat

Keď som po prvýkrát prečítala mangu, ani som len netušila, že to niekedy vypáli do anime ♥ Aj preto som rada, že som to nakoniec aj ako anime objavila ♥ Škoda len, že už mi to končí a posledné epizódy si z trucu čoraz dlhšie a dlhšie odkladám :D

7 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 23. června 2018 v 17:31 | Reagovat

[4]: No jo, já už vím, co to je! Mrknu se, určitě.:)

[5]: Bude jedině dobře, pokud se najde. :)

[6]: Tak to bych nedala, odkládat poslední epizody. :D

8 Aiko ^_^ Aiko ^_^ | 24. června 2018 v 13:37 | Reagovat

XD tohle musím vidět ... :D

9 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 24. června 2018 v 19:58 | Reagovat

[8]: ^w^

10 Blackie✰ Blackie✰ | E-mail | Web | 25. června 2018 v 13:53 | Reagovat

Tenhle popis mi tak moc připomíná život Japonce (otaku a weeba) v americe kde se za bojí přiznat co má rád a jaké jsou jeho koníčky puuuuuf v anime stylu :D Nevím proč. Asi jsem nějaká ujetá. A další co si hážu na seznam až dokoukám LL a 13RW

11 Aiko ^_^ Aiko ^_^ | 26. června 2018 v 10:49 | Reagovat

[9]: Zkoukla jsem první epizodu a už teď to zbožňuju. :D
Já pořád kde komu říkám, ať chodí na recenze sem, protože si mě ještě nezklamala. :D Když napíšeš, že je něco dobré nebo naopak špatné, vím že to tak bude. :)

12 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 26. června 2018 v 11:16 | Reagovat

[11]: Přesně takhle jsem to měla já, láska po prvních několika minutách. ^^

Ona je to hodně otázka osobního vkusu, ale děkuju, vážně strašně moc děkuju za to, cos tady teď napsala, protože si toho ohromně vážím. :'333

13 Keiji Keiji | Web | 27. června 2018 v 9:20 | Reagovat

Jedno z těch, které jsem začala hned od začátku sezóny sledovat... Já se přiznám, že mě to teda moc nechytlo. už jsem viděla desítky podobných anime, byť jen s malinko pozměněným tématem, a prostě mi to přijde tak nějak... pořád dokola? Moc se mi líbily některé scény (třeba hned ze startu jak šli všichni do obchodu s mangou a pak se místo párty rozešli každý domů, protože si chtěli číst :D), ale jinak mě to moc nevzalo. Připadám si, jako bych z toho už vyrostla, dá se skoro říct. Ale možná to bude prostě jen tím, že jsem dala šanci jen pár prvním dílům, dost často teď nezajímavé anime dropuju.

Mimo to, nemáš náhodou myanimelist? Já si tam spravuju všechno, co jsem kdy sledovala nebo kterou epizodu mám zrovna rozdívanou (protože toho často mám rozkoukaného hodně najednou) ale už se mi několik týdnů nedaří přihlásit se. Píšou tam o nějaké rekonstrukci, ale profily by už údajně měly jet, no na můj se mi nedaří dostat... tak mě jen zajímalo, jestli je to hlavně můj problém, nebo jejich obecně.

14 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 27. června 2018 v 9:54 | Reagovat

[13]: Mám, on tam byl nějaký problém se zabezpečením, takže jsem si nejdřív musela změnit heslo a pak byl asi týden úplně odstavený. Teď už z větší části funguje, ale všechny funkce ještě neobnovili.

15 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 27. června 2018 v 9:57 | Reagovat

[13]: Na tvém místě bych tedy zkusila nějakým způsobem změnit heslo a zkusit se přihlásit s novým. :>

16 Nauesin Nauesin | Web | 28. června 2018 v 13:38 | Reagovat

Dobrá tedy, beru na tvou radu :D

17 S c a r s S c a r s | Web | 1. července 2018 v 17:48 | Reagovat

Vrhla jsem na to díky této recenzi už týden zpátky a vracím se, abych poděkovala za doporučení. :D Byla to pro mě dost příjemná záležitost a nakonec mě mrzelo, že to mělo tak málo dílů. :( Podobných anime by mohlo být klidně i víc. :D

18 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 1. července 2018 v 19:39 | Reagovat

[17]: Tak to jsem moc ráda. :3 Taky bych jich brala klidně jednou tolik.

19 Keiji Keiji | Web | 10. července 2018 v 7:55 | Reagovat

[15]: Díky za info, mám ten problém, že mi nějak nechtějí chodit z MALu tyto vyžádané emaily, takže když jim napíšu o zapomenutém hesle, to nové se někam ztratí. Docela nerada bych o ten účet přišla, i když automatické maily mi chodí ("anime you plan to watch will start airing soon..."), takže si držím naději, že ten můj účet ještě existuje... ale už bych se tam ráda po několika měsících dostala. :D
Mimochodem, tvůj profil se mi na MALu taky ukazuje jako zablokovaný, tak nevím, jestli je celý ten problém jen můj. :D

20 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 10. července 2018 v 8:43 | Reagovat

[19]: Asi ti to leze do spamu, jinak nevím. ^^" Nicméně, na svůj účet se přihlásím bez problémů, ale spousta funkcí ještě pořád nefunguje, takže ta možnost tu klidně je. :D

21 RoseBonniee ~ RoseBonniee ~ | Web | 10. srpna 2018 v 16:17 | Reagovat

[7]: Ono trik spočíva v tom, že ja veľakrát na to podvedome zabudnem, a potom si to nájdem kdesi v "chromových" záložkách :-DDD

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama