Schnaps, speck & käse

3. července 2017 v 19:38 |  Herald z roku 2017
Aneb další svatá trojice


Ano, porušuji své pravidlo dát sem všechny přírodní a podobné fotky až po návratu, ale tahle je prostě tak aesthetically pleasing, že se s ní potřebuji pochlubit světu už teď. :3 Přinejhorším se tu tedy objeví ještě jednou.


Když jsem se ráno vzbudila a otočila hlavu směrem k oknu, přivítal mě klasický obraz - šedivo, hory schované v mracích, a déšť. Zůstali jsme tedy u našeho původního plánu a první zastávka po snídani vedla do St. Johann in Tirol, pro zásoby jídla (a tady se právě jako prvnín pořídil ten speck, nádherně prorostlý, radost pohledět, a navíc ještě v akci). Prozřetelně jsem si vydupala návštěvu místního DM, a dobře jsem udělala, protože jsem tu ke své obrovské radosti narazila na přesně tu Colorista barvu, která se mi líbila nejvíc, a kterou u nás samozřejmě neprodávají. Takže, yay! ^^


Když už jsme měli všechno, co jsme potřebovali, a ty davy lidí už nás začínaly srát, dojeli jsme kousíček do Gasteigu, kde se nachází Schaukäserei Wilder Käser neboli krásná pět set stará sýrárna, kde se sýry dělají ručně. Navíc, dva jejich sýry se velmi poeticky jmenují Kleine Stinker neboli Malý smraďoch a Grosser Stinker neboli Větší smraďoch. :D Ochutnali jsme od každého několik kousků (něco jako ten týpek v reklamě na Leerdamer), protože byly tak vynikající, že nešlo jinak, a odvezli jsme si plnou tašku, kromě obou Smraďochů ještě jeden tvrdý horský a druhý tvrdý horský vyválený v bylinkách, om nom nom.



Potom jsme se vrátili zpátky na kraj St. Johanna, do destilérky Aggstein, kterou jsme míjeli už cestou do sýrárny, kde dělají schnaps snad prakticky ze všeho. Prošli jsme si, prohlédli, načichali jsme se opojných par z třešňovice, která zrovna kvasí od 26. 6., s mamkou ochutnaly enziánku, a zase jsme si odnesli tašku, jednak velké enziánky a jednak maličké ořechovice spešl pro mě, pálenku z lískáčů jsem totiž ještě fakt neviděla.





Ještě u destilérky jsme požrali každý jeden preclík, a pak jsme si ještě při honu za pohledy, kdy by obchod neměl polední pauzu až do dvou, prolezli centrum St. Johanna, které je taky moc pěkné, obzvlášť tedy náměstí u kostela, a pak už jenom hurá domů.

Navečer, jelikož konečně přestalo pršet a udělalo se krásně, takže to konečně začalo vypadat jako léto, jsme se ještě šli optat do statku na jejich čerstvé mléko a vejce (neb zítra půjdeme zakoupit) a potom se ještě projít za něj přes poněkud rozmáčené pole k lesíku, kde jsem vyplašila zjevně zmiji a nevím, pro kterou z nás to byl více traumatický zážitek. ^^" K večeři byly tentokrát ne lososové prsty, nýbrž lososové filetky v těstíčku s americkými brambory a zeleným Veltlínem, a byl to tedy skutečně žranec.

Zítra se nejspíš chystáme běhat trochu po horách, no a jelikož je Kitzbüheler Horn krásně vybarvený v pomalu zapadajícím slunci, jdu se se zbytkem Veltlínu přestěhovat na balkon a třeba i hrát kostky. Tak tedy zase nashle zítra. ;)
 


Komentáře

1 Lila Lila | Web | 4. července 2017 v 11:31 | Reagovat

Rakousko je moc hezký (máme ho u nás od hranic přeci jenom blízko) a koukám žesi to s El užíváte.

2 Sova přepálená Sova přepálená | 5. července 2017 v 18:02 | Reagovat

Tu enziánku bych si klidně zase dala, byl to jediný tvrdý alkohol, který mi fakt chutnal. :D Zkusila jsi už tu lískáčovici? Zajímalo by mě, jestli chutná po těch oříškách. :D

3 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 5. července 2017 v 18:28 | Reagovat

[2]: Právě, a ta moje malá z Berchtesgadenu už je dávno pryč. :D Ještě ne, chci ji dovézt domů, ale rozhodně ji hodlám vypít, taky jsem na to hrozně zvědavá. :)

4 Gabrielle Crystal Rosebonniee Gabrielle Crystal Rosebonniee | Web | 13. července 2017 v 18:43 | Reagovat

Ja by som tie farby na vlasy chcela tak veľmi vyskúšať ♥ Škoda len, že ja mám vlasy totálne čierne! :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama