Zase jednou slaný zelný štrúdl

29. června 2017 v 16:27 |  Vychytávky
Měla bych fakt obrovskou chuť založit celou jednu rubriku s názvem Vaříme s dr. Lecterem, ale zatím se držím ... vlastně už několik let. :D

Pokud si někdo náhodou vzpomíná, jeden recept na slaný štrúdl se zelím už se tu objevil, ale jelikož slaných zelných štrúdlů není nikdy dost, tady je ještě jeden, tentokrát s bílým a vyzkoušený z kalendáře, který tatík dostal tuším k Vánocům.


Budete potřebovat listové těsto (pokud chlazené, tak jedno, pokud mražené, tak půl balení), balení bílého kysaného zelí, 200 g slaniny, velkou cibuli, lžíci másla, 200 g čedaru (nemusí to být zrovna konkrétně jen ten čedar, ale chce to nějaký tučnější tvrdý sýr, takže žádný Eidam) a žloutek na pomazání.

Slaninu nakrájejte na nudličky a nasucho vyškvařte v pánvi. Poté k ní přidejte máslo (pokud se vám z ní toho vyškvaří hodně, tak myslím, že už ani není třeba) a nasekanou cibuli. Dohromady škvařte, dokud cibule nezesklovatí, a pak přidejte vymačkané zelí (důležité je, aby bylo opravdu DŮKLADNĚ vymačkané, jinak bude štrúdl hodně mokrý, a to nechcete), ještě chvíli opékejte a pak sundejte z ohně. Těsto si buď rozviňte nebo rozválejte na plát, podle toho, jaké máte. Rozprostřete na něj směs se zelím, posypte větší částí strouhaného čedaru a zaviňte. Štrúdl hoďte na plech s pečícím papírem, zvrchu potřete žloutkem, posypte zbytkem čedaru a pečte na 180 stupňů, dokud nezezlátne.


Doma jsme ho dělali už podruhé a můžu říct, že i když některé recepty z toho kalendáře jsou takové, jak to říct slušně, lehce pofidérní, tak alespoň tenhle se povedl, protože je to skutečně žranec. *-* A věřím, že by byl dobrý i studený. Jen tedy zatím nikdy nezbyl.
 


Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 30. června 2017 v 20:24 | Reagovat

Vypadá to dobře, někdy vyzkouším, díky za tip!

2 eLLen May eLLen May | E-mail | Web | 30. června 2017 v 20:24 | Reagovat

Myslím, že by to byl skvělý název pro kuchařku :D!! Vypadá to dobře.

3 adel roza adel roza | Web | 1. července 2017 v 11:59 | Reagovat

Slaný štrúdl děláme doma často, ale popravdě mě nikdy nenapadlo ho zkusit se zelím. Jen nahoru vždy místo sýru dávám sezamová semínka, dodá to vždy skvělou chuť. Tenhle recept někdy určitě zkusím!

4 Nauesin Nauesin | Web | 1. července 2017 v 16:34 | Reagovat

Vaříme s dr. Lecterem, go for it! :D (jak je smutné, že mě nikdo nechápe, když tvrdím, že se chci stát Lecterem... nikdo se nesměje, přitom tak geniální vtip! :D :D)

Každopádně... štrúdl... se zelím?
ahahah... aaasi spíše nic pro mě. Já radši jablka, díky moc! I když... eh, já nevím, možná že to nebude až tak špatné a někdy bych to mohla zkusit, mhmmmmmm dunno.

5 Atheira Atheira | Web | 1. července 2017 v 18:36 | Reagovat

Vy sbíráte minutky? :DDD

6 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 1. července 2017 v 18:52 | Reagovat

[5]: Si piš ... a pořádně fungují dvě. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama