Velikonoční nádivka trochu jinak

5. dubna 2015 v 13:09 |  Z liščího talíře
Jako dítě jsem velikonoční nádivku nikdy nejedla. Následovalo krátké období, kdy jsem ji jíst začala, ale když jsem v ní jednou kousla do něčeho, co bylo buď tlusté maso nebo dokonce křupka (babi s dědou jsou totiž schopni narvat úplně do všeho bůček a jiné hnusy) a krásně se mi zvedl žaludek, zařekla jsem se, že už to v životě nepozřu. Ovšem před několika lety jsme s mamkou v nějakém časopise našly recept na nádivku s brokolicí, udělaly jsme ji, hezky s dobrým uzeným, a té jsem se doslova mohla užrat. Ovšem po letech recept zapadl bůhví kam a tak jsem letos při pátrání po alternativě narazila na tenhle, který jsme se, i přes drobné úpravy, rozhodly vyzkoušet.

Budete tedy potřebovat 7 housek (nebo rohlíků, nezáleží na tvaru, ale na hmotě), 4 dcl mléka, 4 vejce, 10 dkg másla (nebo máslového tuku), 1 brokolici (my měli jednu vařenou v páře v mrazáku, ale i tak si myslím, že lepší bude trochu spařená než úplně syrová), 1 červenou papriku (pro hezčí barevný efekt bych doporučila půl červené a půl žluté), 40 dkg uzeného, zelenou petrželku (my vzali z mrazáku čtyři kostky nasekané pažitky), lžičku muškátového oříšku (kterou zcela vynechávám, protože muškátový oříšek nesnáším naprosto ve všem, bleh), sůl, pepř, tuk na vymazání a strouhanku.

Postup je pak úplně stejný, jako v onom odkazu, housky nebo rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme asi pět minut máčet v mléce s rozkvedlanými vejci, potom přidáme rozpuštěné máslo, na kostičky nakrájené uzené, na jemno nakrájenou brokolici a papriku, zvolené zelené bylinky, okořeníme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na střední teplotu dorůžova. Pokud chcete mít nádivku vyšší, zvolte plech s menší plochou, my ji máme rádi hezky propečenou, takže byla na klasickém velkém.


Můžu říct, že z velkého plechu nám zbyl jeden jediný pruh a zbytek jsme bohapustě sežrali k obědu, protože to bylo něco tak neuvěřitelně dobrého, ne moc mastného nebo těžkého a krásně barevného, že zkrátka nešlo jinak. Můžu tedy jedině doporučit, protože je to vážně žranec. :3
 


Komentáře

1 Infinity Infinity | Web | 5. dubna 2015 v 19:49 | Reagovat

Achjo, hned bych si dala. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama