Hezky mikulášsky aneb čertík v lokši

6. prosince 2014 v 13:12 |  Z liščího talíře
Dlouhé roky jsme si na pouti v Oseku, kam jezdíme prakticky každý rok od mých dětských let, u jednoho takového stánečku dávali k obědu staročeskou mňamku, která se nazývala čertík v lokši. Jenže poslední tři roky už stánek nebyl, a tak jsme to, po prvním oplakání, vzdali. Až letos, vlastně před pár dny, tatík v Makru při hledání nečeho jiného objevil Čertíky a velmi prozíravě je koupil, takže jsme se po letech konečně mohli vrhnout alespoň na domácí verzi. >:3


Ono to vlastně není nic složitého. Stačí si udělat bramborové těsto, ať už domácí nebo ze směsi, a upéct z něj, nejlépe na plotýnce, bramborové placky, které je ještě dobré trochu potřít olejem, aby hezky změkly. Čertíky je třeba dát ohřát pod pokličku do horké vody a mezitím si můžete utřít česnek s trochou soli a oleje. Každou placku pak podle chuti potřete česnekovou pastou, plácněte na ni čertíka a hezky ho zabalte. A potom? Potom už si jenom nechte chutnat, ať už ručně nebo s pomocí příboru, případně to ještě na závěr můžete spláchnout sklenicí vychlazeného piva. :3


Vážně jsem ráda, že na to taťka takhle náhodou natrefil, protože už jsem na ně pomalu zapomněla a zase je to další jídlo, které si člověk jednou za čas v chladnějších obdobích může dát a pochutná si na něm. :3
 


Komentáře

1 Infinity Infinity | Web | 6. prosince 2014 v 14:41 | Reagovat

Hned bych si dala. Vypadá to neuvěřitelně chutně! :D

2 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 6. prosince 2014 v 16:55 | Reagovat

[1]: A taky to neuvěřitelně chutné je, tedy, pro masožravce. >:3

3 Michi Michi | Web | 8. prosince 2014 v 1:19 | Reagovat

Připomíná mi to párečky v těstíčku :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama