Trochu netradiční slaný štrúdl

28. března 2014 v 21:38 |  Z liščího talíře
Tenhle recept maminka pro změnu narazila v čemsi jako našich městských novinách, jednou jsme ho dělaly na zkoušku a šíleně nám chutnal, takže když k nám dneska jdou známí na večeři (jdou, ne že k večeři budou, samozřejmě, tak daleko jsem ještě nedospěla a v tom ta netradičnost opravdu nespočívá), dělaly jsme ho znova a já ho tímpádem můžu zdokumentovat. ;)


Budete potřebovat balíček listového těsta, balení kysaného červeného zelí (asi by mohlo být i bílé, ale s červeným je to lepší, je takové chuťově výraznější, aspoň pro mě), dvě jarní cibulky, jednu žlutou papriku (zase mám pocit, že žlutá je tu hlavně pro barvu, takže by určitě šla použít i jiná), 20 dkg anglické slaniny, 15 dkg plátkového uzeného sýra, kečup, sůl, pepř, mletý kmín, oregano, lněné nebo sezamové semínko.

Listové těsto si rozválíme (pokud tedy nemáme to chlazené, které stačí jenom rozrolovat), potřeme ho kečupem a po celé ploše vyskládáme plátky slaniny. Na ni rovnoměrně rozprostřeme hodně, ale opravdu HODNĚ vymačkané zelí (nechceme z toho přece mít blemtu), osolíme, opepříme a okmínujeme. Na zelí naházíme na menší kousky nakrájenou jarní cibulku a papriku a posypeme oreganem. Na závěr to všechno poskládáme plátky uzeného sýra a smotáme dohromady (to je většinou ta nejhorší část, protože vám to začne lézt úplně všude, ale musíte se s tím poprat). Před pečením pak ještě můžeme (ale nemusíme) potřít vrchní část štrúdlu rozšlehaným vajíčkem a posypat sezamovým nebo lněným semínkem. Pečeme na pečícím papíru na 200 stupňů dozlatova.


Tentokrát jsme tak nějak vynechaly to vrchní vajíčko a vlastně i ta semínka, nějak je nevedeme

S oficiální platností můžu potvrdit, že výborný je i studený. :3
 


Komentáře

1 Suki Hane Suki Hane | Web | 29. března 2014 v 1:15 | Reagovat

To vypadá fakt dobře, mňam mňam, rozhodně musím někdy zkusit! :D Mám pocit, že bude lepší než klasický sladký s jablky

2 Lowri Lowri | Web | 29. března 2014 v 8:27 | Reagovat

Mě se ty tvoje ňamky vždycky hrozně líbí, ale jsem hrozný lempl a ještě jsem žádnou nezkusila :D

3 Addie Addie | Web | 29. března 2014 v 9:31 | Reagovat

S masem a paprikama by to pro mě bohužel nefungovalo, ale věřím, že je to dobré :D

Jsem si teď tak vzpomněla, že každé ráno jezdím s řidičem, co je snad na chlup stejný jako Monroe! :D

4 lila lila | Web | 29. března 2014 v 9:52 | Reagovat

To vypadá fakt dobře, asi si ho udělám nějaký den do školy!

5 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 29. března 2014 v 10:06 | Reagovat

[3]: Můj autobusák zase vypadá jako Smrt. :D

6 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 29. března 2014 v 15:24 | Reagovat

[1]: Netvrdila bych, že lepší, ale je to zase jiná varianta a obě jsou om nom nom. ;)

[2]: Třeba na to někdy dojde. :)

[3]: Obojí by se určitě dalo vynechat a stejně by to chutnalo dobře. :)

[4]: Udělej, ale ne že do něj nacpeš souseda! :D

7 Kůzle Kůzle | 4. dubna 2014 v 10:16 | Reagovat

Děkuji děkuji! Já tyhle slané věci také moc ráda. Určitě zkusím

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama